TARIEVEN EN INFORMATIE

TARIEVEN EN INFORMATIE

Tarieven voor de behandeling van dieren

  • Eerste consult      €95.-
  • Vervolg consult    €50.-
  • Acuut consult       €50.-
  • Nabestelling          €20.-

Tarieven voor de behandeling van mensen

  • Eerste consult     €105.-
  • Vervolg consult  €105.-
  • Acuut consult     € 55.-
  • Nabestelling       € 20.-

De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH en BKHD voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing en waarneming.

Homeopathische consulten, uitgevoerd door geregistreerde leden van de BKHD worden vergoed door de Huisdierenverzekering van OHRA en REAAL Dier en Zorg. Op de site van de BKHD staat meer informatie over welk type verzekering dit betreft.

Leden van de NVKH zijn aangesloten bij de RBCZ. Via de NVKH ben ik aangesloten bij de “Geschilleninstantie Zorggeschil” en www.quasir.nl. Hiermee voldoet mijn praktijk aan de eisen van de Wkkgz.

Reiskosten.

Bij een bezoek aan huis bereken ik een toeslag huisbezoek op de consultprijs en een kilometervergoeding van € 0.20 per km vice versa. Het aantal kilometers wordt berekend via ANWB routeplanner (snelste route).

Vergoedingen voor mensen.

Ik ben als geregistreerd lid aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) en in het bezit van een diploma Medische Basiskennis met CPion accreditatie. Dit betekent dat de Homeopatische behandeling, afhankelijk van je verzekeringspakket, vergoed kan worden.
Met een aanvullende zorgverzekering wordt het consult vaak deels vergoed. Klik hier voor het vergoedingenoverzicht 2024 of informeer bij je zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over Klassieke Homeopathie en interessante artikelen: www.klassiekehomeopathie.nl

AVG

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als behandelend homeopaat, een dossier aanleg. Lees hier verder over de AVG.

Vergoeding voor dieren:

Ik ben als geregistreerd lid aangesloten bij de Beroepsvereniging klassiek homeopaten voor dieren (BKHD). Wanneer een aanvullende dierverzekering is afgesloten bij Reaal Dier en zorg worden homeopathische consulten  tot 200 euro per jaar vergoed. Klik op de knop hieronder om te lezen wat er allemaal vergoed wordt.

Voor meer informatie zie: www.reaaldierenzorg.nl

De wet

Wettelijk is geregeld dat alleen dierenartsen mogen ‘behandelen’. Dit houdt in dat veterinaire homeopaten geen medische diagnose mogen stellen. Hiervoor verwijs ik je door naar de dierenarts. Waar op deze website over ‘behandeling’ wordt gesproken, wordt de homeopathische behandeling bedoeld. Deze is gericht op het stimuleren van het herstelvermogen van het dier en is daarmee niet vergelijkbaar met een behandeling zoals deze wordt uitgevoerd door een dierenarts.