KLASSIEKE HOMEOPATHIE VOOR DIEREN
KLASSIEKE HOMEOPATHIE VOOR DIEREN
Zoals elk mens kan ook elk dier ziek worden. Dit uit zich bij elk dier op een andere manier.
Hiervoor hebben we in de Klassieke Homeopathie hele mooie middelen. Door een Homeopathische behandeling wordt het zelfherstellend vermogen van het dier geprikkeld.
Veel dieren herstellen of hebben een betere kwaliteit van leven dankzij Homeopathie.
Een dier laat vaak heel puur zien waar het last van heeft, en zo is ook direct merkbaar ook of er na behandeling verbetering optreedt.
Klachten bij dieren.
Als een dier niet lekker in zijn vel zit, kan dit een aanwijzing zijn voor een onderliggend probleem. Op dit moment kunnen we al starten met behandelen om verdere onbalans te voorkomen.
Veel chronische klachten bij dieren kunnen Homeopathisch worden aangepakt. Klachten waarmee een dier bij mij terecht kan, zijn onder andere huid- of vachtproblemen als eczeem of mok, blaas- of urinewegproblemen, luchtwegaandoeningen en allergieën, stress en angst, maag-darmproblemen, diabetes en problemen van het bewegingsapparaat, zoals arthrose of heupdysplasie. Ook gedragsstoornissen en de laatste levensfase zijn met Homeopathie goed te begeleiden.
Zowel op mentaal- emotioneel, als op fysiek gebied kan Homeopathie uitkomst bieden. Voor al deze en alle niet genoemde klachten kan jouw dier in mijn praktijk terecht.

Acute klachten bij dieren.
Naast chronische klachten kunnen ook acute klachten goed behandeld worden met Homeopathie. Acute kwalen die ik vaak terug zie in de praktijk zijn bijvoorbeeld:
- Allergiën
- Steken en beten
- Kneuzingen en breuken
- Reisziekte
- Vuurwerkangst
- Klachten na een verhuizing etc.

Het consult.
Het eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens dit consult wordt uitgebreid naar de totale klacht gevraagd. Het is van belang te weten wanneer deze klacht voor het eerst is opgetreden, hoe de klacht zich uit, hoelang de klacht al bestaat en wat er in het voortraject eventueel al aan is gedaan. Maar minstens zo belangrijk zijn de vragen over het dier zelf en zijn leefomgeving, zijn gewoontes en reacties: hoe is het eetgedrag, het slaapgedrag, de omgang met huisgenoten en andere dieren, de wijze van reageren bij onweer of vuurwerk, als jouw dier alleen gelaten wordt of bij de komst van bezoekers?
Na zo’n uitgebreid consult heb ik een goed beeld van de klachten en zijn er voldoende specifieke kenmerken bekend. Aan de hand van deze informatie kies ik passende Homeopathische middelen en kan de behandeling beginnen.

Dierproefvrij!
Het bijzondere van Homeopathie is, dat het een diervriendelijke methode is. De proofings worden uitsluitend gedaan door vrijwilligers, dus dierproeven zijn overbodig! En ook tijdens de Homeopathische behandeling van dieren blijkt steeds weer de diervriendelijkheid: dieren herstellen vaak snel, operaties en andere ingrepen zijn hierna soms niet eens meer nodig.
Ziekteclassificatie:
Binnen de ziekteclassificatie wordt een methode gehanteerd om alle verschillende klachten in kaart te brengen. Op deze manier wordt er overzicht en richting gecreëerd in de behandeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bloem. Binnen deze bloem wordt alle informatie geplaatst.

Het hart van de bloem staat symbool voor de constitutie of aanleg van de patiënt. De bloembladen staan voor verschillende omstandigheden die meespelen, zoals een ziekte, een erfelijke aandoening of een ingrijpende gebeurtenis in het leven van de patiënt. Al deze gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat een patiënt uit balans raakt. Met de juiste homeopathische middelen wordt de levenskracht geprikkeld om te zorgen dat de balans weer wordt hersteld.

