WAT IS HOMEOPATHIE?

WAT IS HOMEOPATHIE?

Geschiedenis:

Klassieke homeopathie werkt op basis van gelijksoortigheid en is afgestemd op de klachten van de patiënt. Om deze reden is er niet één specifiek middel voor een bepaalde klacht, maar moet er per patiënt goed gekeken worden naar welke specifieke middelen geschikt zijn. Deze methode is gebaseerd op de ideeën van de grondlegger van de Klassieke Homeopathie, Samuel Hahnemann (1755-1843).

“ Het hoogste ideaal van genezen is een snel, zachtzinnig en duurzaam herstel van de gezondheid, of wel opheffing en vernietiging van de ziekte in haar gehele omvang, op de kortste, betrouwbaarste en onschadelijkste wijze.”

Organon der geneeskunst – Dr. Samuel Hahnemann, grondleggen van de homeopathie

Homeopatische middelen:

Homeopathische middelen worden voor een groot deel gemaakt van planten maar ook van mineralen, dierlijke producten en ziekteproducten. Hier wordt een concentraat ofwel oer tinctuur van gemaakt waarvan een kleine hoeveelheid telkens verdund wordt en krachtig geschud (gepotentieerd). Hierdoor ontstaat het uiteindelijke middel. De grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann, ontdekte dat wanneer hij tussen elke verdunningsstap de stof schudde, de helende werking steeds sterker werd. Homeopathische middelen zijn niet giftig, verslavend of symptoom onderdrukkend en ze hebben geen schadelijke bijwerkingen.